Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunidad) Catalonië, en ook van de provincie Barcelona en een van de belangrijkste culturele centra van Europa. De stad had in 2007 een inwonertal van 1.595.110 en een oppervlakte van 101,4 km2, hetgeen tot een bevolkingsdichtheid van 15.739 inwoners per km2 leidt. In de metropool Barcelona, oftewel de stad zelf en haar voorsteden, wonen 4.856.579 mensen. Alleen de Spaanse hoofdstad Madrid heeft meer inwoners.

Door de inwoners wordt de stad ook wel "Barna" genoemd, niet te verwarren met "Barça", dat voor voetbalclub FC Barcelona gebruikt wordt. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de zogenaamde Costa del Maresme, in het noorden grenzend aan de Costa Brava, die bekend staat als de mooiste kust van Spanje, en in het zuiden aan de Costa Daurada.

De stad ligt op slechts 160 kilometer afstand van de Pyreneeën. Barcelona heeft, in heden en verleden, diverse evenementen georganiseerd, die hebben bijgedragen aan het huidige imago. De bekendste daarvan waren de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, en recenter, de Olympische Zomerspelen van 1992 en het Fórum (Universeel Cultureel Evenement) in 2004.

                                                                                                                                               Bron Wikepedia

Tips
Feestdagen

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam